Samsunspor'un Yeni Transferi Mathias Coureur 1.Lig Topçusu -Özel Yazı


Yılport Samsunspor, ilk devrenin bitmesiyle ikinci devre için hızla forvet aramaya başlamıştı. Mathias Coureur'la sağlam bir pazarlık ile kadrosuna bugün yaptığı açıklamayla kattı. Mathias Coureur Bulgaristan liginde 15 maçta 15 gol attı.

Yılport Samsunspor, ilk devrede hücum bölgesinde çok canı yandı. Tomané sezon başında Altay maçından sonra 3 maç oynadı ve Bandırmaspor maçından sonra sakatlandı. Tomané geldikten sonra hücum bölgesine alternatif 1 oyuncu alındı. Alınan oyuncu ise Nadir Çiftçi, Tomané'nin sakatlığından sonra santraforda Nadir Çiftçi görev yaptı.

Yılport Samsunspor Nadir'den verim alamadı. Nadir zaten santrafor oynamıyor sol kanat Nadir Çiftçinin mevkisi kaçırdığı gollerden dolayı Nadir çok eleştirildi fakat mevkisi santrafor değil. Tomané, Tuzlaspor maçında hazır olacağı düşünülüyordu fakat antremandan sonra Tomané adelesinde ağrı hissettiğini kulübe söyledi. Tomané'nin devreyi kapattığı söylendi. Tomané 2.devrede'de hazır olamayacağı öğrenildi.

Yılport Samsunspor, santrafor mevkisine Mathias Coureur'u transfer etti. Asıl şimdi geldik yazımızın en önemli kısmına Mathias Coureur, Yılport Samsunspor'da başarılı olur mu ? Mathias Coureur Bulgaristan liginde PFK Çerno More'de 15 maçta 15 gole imza attı. Peki bu performansı Yılport Samsunspor'da da gösterir mi ? Mathias Coureur hem hücum anlamında hem de defans anlamında çok iyi bir oyuncu. Mathias Coureur hücum ve savunma özellikleriyle dikkat çekiyor.

Mathias Coureur 32 yaşında tecrübeli bir isim. Mathias Coureur 1.Lig oyuncusu fakat süper lig oyuncusu değil. 1.Ligde 17 maçta en az 4-5 gol rahatlıkla atabilecek bir isim diye düşünüyoruz. Mathias Coureur'un yanında rotasyon olarak 1 santrafor daha lazım diye düşünüyorum. Sebebi ise Mathias Coureur her hangi bir kart cezası ve sakatlık durumunda yerini aratmayacak bir santrafor olması şart.

Yusuf Alperen- Samsunspor Ajans Yazarı- Haber Editörü
Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski