Samsunspor'da Hamroun Başarılı Olur mu ? Özel Yazı


Yılport Samsunspor transfer sezonuna çok iyi bir giriş yaptı. Kadrosuna tecrübeli isimleri katmayı başararak medyada yaptığı transferler ile geniş bir yer tutmayı başardı. Kadrosuna son olarak Süper Lig takımı Büyükşehir Belediye Erzurumspor'dan Jugurtha Hamroun'u kattı. Kanat bölgesini güçlendirerek o bölgede ki rekabeti arttırdı. 

Açıkcası Hamroun, kanat oyuncuları ile rekabet edilmesi için alınmış olabilir çünkü ligde Samsunspor maçlarında kanatların etkisizliğini herkes görüyor, Jugurtha Hamroun'da o bölgedeki rekabeti arttırarak Samsunspor'da kanat oyuncuları arasında kısa bir süre içinde tahminimiz forma kapma yarışı başlayacaktır. 

Jugurtha Hamroun'a Samsunspor'un oynadığı ligden 3 takım talipti bunlar Samsunspor'un zirve mücadelesindeki büyük rakibi Adana Demirspor, Altay ve Tuzlaspor'du ama Hamroun Yılport Samsunspor'umuzun plan ve projelerine güvenerek bizi tercih etti. 

Kariyerinde daha önceden 2012 yılında Kardemir Karabükspor'da top koşturan Jugurtha Hamroun daha sonradan 2019 yılında tekrardan Türkiye Ligi'ne geri döndü. Hamroun kariyerinin büyük bir bölümünü Arabistan liginde geçirdi. 

Şimdi gelelim asıl soruya, Hamroun Samsunspor'umuzda başarılı olabilir mi, yoksa boş transfer mi ? Hamroun bizce kanat bölgesine tecrübesi ile dinamizm katacaktır ve Samsunspor'un kadro derinliğini arttıracak bir transfer. Bu oyuncu her iki kanatta da oynayabiliyor ve gerekirse santraforda da görev yapabiliyor. Hamroun'un hücum özelliğinin yüksek olması Samsunspor'un ileride ki sıkıntılarını çözecektir diye düşünüyorum. 

Yaşına bakacak olursak 31 yaşında ve Samsunspor'un bir diğer tecrübeli kanat oyuncusu Burak Çalık ile aynı yaşta diyenler olacaktır, hep yaşlı isimleri alıyoruz Samsunspor huzur evine döndü diye yorumlar gelecektir, ama devre arasında zaten genellikle en çok faydayı tecrübeli futbolcular veriyor çünkü nerede ne yapılmasını iyi biliyorlar ve genellikle tecrübeli futbolcular yoğun stres altından rahatça kalkabiliyorlar buda büyük maçlarda Samsunspor'un elini bir nebze de olsa rahatlatıyor. 

Eğer bu transferler yerine 20-21 yaşında genç bir futbolcu alsaydık bu ligi yeni yeni tanımaya başlayacaktı ve uyum süreci olacaktı ama tecrübeli futbolcular için uyum süreci genç futbolculara göre daha kısa bu bilinen bir gerçek. Bu nedenle tecrübeli, ve deneyimli isimler Samsunspor'a daha kısa sürede uyum sağlayıp takıma devre arası daha çok faydaları dokunacaktır. 

Hamroun'un bu sezon Erzurumspor performansına bakacak olursak çıktığı 7 lig maçında hiçbir şekilde gole katkıda bulunmamış, bu sizi yanıltmasın Süper Lig temposu bizim lig yani TFF 1.Lig'e göre daha yüksek, Hamroun yaşından dolayı diğerlerine göre daha ağır kaldığı için Süper Lig'de herhangi bir şekilde katkı yapamamış, ama bizim lige geçince TFF 1.Lig tam da tecrübeli futbolcuların ligi olarak adlandırılıyor. Örnek verecek olursak, Altay'da 35 yaşında Marco Paixao ve 39 yaşındaki İbrahim Öztürk bu iki isimde Altay'ın ilk 11'inde vazgeçilmez isim. 

Yaşlı oyuncuların TFF 1.Lig'de oynayabilmesinin sebebi tempo düşüklüğüdür. Bunun için Samsunspor'un devre arası yaptığı transferlere boştan yere laf etmeyin lig açılınca burada görüşürüz ;) sağlıklı günler.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski